Bezlepková čerešňová bublanina
Pridané: 19.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 1416
19 Apríl 2022
Máte doma voňavé čerešne priamo zo záhradky alebo zavarené z minulého roka? Pokiaľ nie, nezúfajte určite sa nájdu chutné čerešne aj v obchode. A načo čerešne? No predsa na ikonickú nedeľnú čerešňovú bublaninu.
Bezlepková čerešňová bublanina
Máte doma voňavé čerešne priamo zo záhradky alebo zavarené z minulého roka? Pokiaľ nie, nezúfajte určite sa nájdu chutné čerešne aj v obchode. A načo čerešne? No predsa na ikonickú nedeľnú čerešňovú bublaninu.
Potrebujeme:
- 400 g bezlepkovej múky
- 300 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 130 ml mlieka
- 130 ml oleja
- 1 vanilkový cukor
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- umyté, (odkôstkované) a usušené čerešne
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zapracujeme kryštálový a vanilkový cukor. Následne pridáme žĺtky, mlieko a olej, miešame pokým sa všetky suroviny neprepoja. Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom a všetko spolu vyšľaháme. Takto pripravené cesto vyleje na vymastený a navrch poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme dozlatista pri teplote 160 °C podľa rúry, približne však 30 minút.
Zdroj: Ivaco.sk, ilustračné foto: wikimedia commons, Chmee2