Slané

Krémové paradajkové rizoto
09.06.2023 09:00:00 26 Komentáre: 0
Paradajky patria medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny. Skúšali ste ich však pridať do rizota? Ak nie, dnešný recept je práve pre Vás. Pripravíme si krémové paradajkové rizoto, v ktorom budú hrať paradajky hlavnú úlohu.

Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive
03.05.2023 09:00:00 124 Komentáre: 0
Grilovacia sezóna sa pomaly začína a my máme pre Vás jednoduchý a rýchly recept na obľúbené bravčové rebierka. Nebude chýbať ani domáca BBQ omáčka. Rebierka sú ideálnou voľbou na odštartovanie grilovacej sezóny!

Zelené karí so špargľou
17.03.2023 09:00:00 290 Komentáre: 0
Od apríla začína sezóna špargle aj v našom zemepisnom pásme. Aby ste nezabudli na túto úžasnú a chutnú zeleninu, prinášame Vám recept na zelené karí práve so špargľou. Ako prílohu sme tentokrát zvolili basmati ryžu, ktorá recept pekne doplní.

Bezlepková zapekaná misa
24.02.2023 09:00:00 377 Komentáre: 0
Mnohí sú zvyknutí na čisto zeleninové zapekacie misy. My Vám dnes dáme tip na zapekanú misu s hovädzím mäsom, batátmi a feta syrom. Na svoje si teda prídu aj milovníci mäsa aj milovníci zeleniny. Recept je veľmi rýchly a jednoduchý tak poďme na to!

Rýchle kuracie špízy
17.02.2023 09:00:00 184 Komentáre: 0
Je to "easy" ako dva špízy! Áno presne tak, prinášame Vám jednoduchý a rýchly recept na kuracie špízy s obľúbenou tzatziky omáčkou, ktorú si môžete pripraviť aj v bezlaktózovej verzii a máte na stole chutné bezlepkové a zároveň bezlaktózové jedlo.

Bezlepková pizza
09.02.2023 09:00:00 278 Komentáre: 0
Vedeli ste, že 9. február je svetový deň pizze? Tento ikonický pokrm bol pripravovaný už v antickom Grécku, napriek tomu sa odborníci stále nevedia dohodnúť, či má pizza pôvod v Taliansku alebo v USA. Svetový rekord o najväčšej upečenej pizzy na svete držia 5 kuchári z Ríma, ktorí pripravili pizzu o veľkosti 1261,65 m². Navyše táto gigantická pizza bola bezlepková! My sme si pre Vás pripravili recept na vynikajúcu domácu pizzu s ktorou môžete tento svetový rekord prekonať .

Zeleninový quiche
25.11.2022 09:00:00 129 Komentáre: 0
Slaný koláč je vo svete obľúbený najmä vďaka veľmi rýchlej príprave a výbornej chuti. Navyše ingrediencie si volíte samy, podľa chuti. My sme v recepte na túto francúzsku lahôdku použili rôzne druhy zeleniny, ale pridať môžete samozrejme aj napríklad mleté mäso. Vyskúšajte si s nami zeleninový quiche.

Karfiol v bezlepkovom cestíčku s domácou tatárskou omáčkou
11.11.2022 09:00:00 143 Komentáre: 0
Hľadáte recept na rýchly bezlepkový snack alebo ľahký obed? Karfiol síce nepatrí medzi obľúbený druh zeleniny u detí ale aj u mnohých dospelých, avšak cestíčko ho posunie na úplne iný level. Navyše obaľovaný karfiol sa v našom recepte pečie v rúre a nevypráža sa v oleji, takže je veľmi chutný ako ľahký snak. Výborne ho doplní aj naša domáca tatárska omáčka.

Výborné bezlepkové bryndzové pirohy so slaninkou
31.10.2022 08:23:04 96 Komentáre: 0
Lahodné a mäkké, s poctivou bryndzou a voňavou slaninkou výnimočne potešia po dobrej horskej túre, pobyte v prírode, ale aj v akýkoľvek bežný deň. Tentoraz nebude reč o haluškách, ale o ich blízkych príbuzných – o bryndzových pirohoch. Dať si výborné pirohy niekde v horskej chate však môže byť pre celiatika problém. Až na zopár slovenských hotelov a reštaurácií by ste v nich bezlepkové pirohy hľadali asi márne. Preto si ich radšej spolu pripravíme doma – podľa tradičného receptu.

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou
14.10.2022 09:00:00 177 Komentáre: 0
Vedeli ste, že chutné pečivo bagel pochádza z Poľska? Prvé zmienky o tomto druhu pečiva siahajú do roku 1620. V USA patrí bagel medzi obľúbené druhy pečiva a v súčasnosti sa mu dostáva väčšieho priestoru aj v našich končinách. Pripravili sme si pre Vás bezlepkovú verziu tejto pochúťky a obohatili ju o pažítkovú nátierku.