• nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Hamburgerové leto
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepková kapustnica

Pridané: 03.06.2022 08:00:00 Počet zobrazení: 254

03 Jún 2022

Slovenská kapustnica patrí medzi najobľúbenejšie jedlá vôbec! Polievka je trošku náročnejšia na čas, ale zvládne ju naozaj každý. Aby bola v bezlepkovej verzii, na zahustenie použijeme zemiaky, druhá možnosť je pridanie bezlepkovej múky. Je to na Vás, aký spôsob zahustenia preferujete.

Bezlepková kapustnica

Bezlepková kapustnica

Tradičná slovenská kapustnica, ktorú môžete podávať rovno ako hlavný chod patrí medzi najobľúbenejšie slovenské polievky. Môžete ju doplniť čerstvým bezlepkovým chlebom, s ktorým chutí úžasne. Na zahustenie budeme používať varený zemiak a polievku doplníme lyžicou kyslej smotany. Tradičná kapustnica, patrí medzi jedlá, ktoré vyžadujú trochu viac času na prípravu, avšak ako sa hovorí „za málo peňazí uvaríte veľa muziky"!

Potrebujeme:

- 750 g bielej kapusty (ideálne naloženú so šťavou)
- 400 g údeného mäsa
- 150 g kvalitnej klobásy
- 50 g sušených húb
- 2 bobkové listy
- 30 g bezlepkovej múky (môžu sa namiesto múky použiť aj zemiačky)
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- kyslú smotana na záverečné dochutenie

Údené mäsko povaríme zhruba 3 hodiny v litri vody. Vývar poctivo uchováme, mäsko necháme vychladnúť a odstránime kosti. Sušené huby namočíme do vody aspoň na 20 minút, aby zmäkli. Kapustu zlejeme a zhruba tretinu šťavy necháme na neskôr do polievky. Vo vzniknutom vývare z mäsa povaríme kapustu. Na dochutenie pridáme bobkový list, soľ, celé korenie, mäso, namočené huby a všetko spolu varíme. Akonáhle budú huby mäkké, pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Znovu povaríme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a varíme ďalších cca 10 minút. Kapustnicu môžeme zahustiť pridaním zemiaku alebo bezlepkovou múkou. Ak použijeme na zahustenie múku v troške vody ju rozpustíme a vlejeme ju do polievky. Premiešame nakoniec pridáme pretlačený cesnak ešte chvíľku povaríme a zložíme z platne. Polievku môžeme podávať s lyžicou kyslej smotany.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie