• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepková knedľa

Pridané: 10.02.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 330

10 Február 2022

Tradičná slovenská potravina - knedľa. V minulosti si ju celiatici mohli dopriať len zriedkakedy. V súčasnosti existuje množstvo receptov na domácu bezlepkovú knedľu. Jeden z nich Vám teraz prinášame aj my.

Bezlepková knedľa

Bezlepková knedľa

Tradičná slovenská potravina - knedľa. V minulosti si ju celiatici mohli dopriať len zriedkakedy. V súčasnosti existuje množstvo receptov na domácu bezlepkovú knedľu. Jeden z nich Vám teraz prinášame aj my.

Potrebujeme:

- 250 ml mlieka
- 1 sušené droždie
- 1 ČL lyžička práškového cukru
- 1 vajce
- 350 g bezlepkovej múky
- štipka soli
- kúsky bezlepkového chleba Vitacelia

Do vlažného (nie horúceho) mlieka (môžeme dať na pol s vodou) nasypeme sušené droždie, cukor a necháme napučať (cca 10 min). Potom pridáme vajce, soľ a kúsočky bezlepkového chleba. Nakoniec postupne pridávame bezlepkovú múku, až kým nie je cesto tuhé. Z takto pripraveného cesta vytvoríme bochníčky. Knedlíkové bochníky necháme vykysnúť a následne ich vložíme do hrnca s pripraveným parákom prikrytým utierkou. Takto pripravený hrniec ešte prikryjeme pokrievkou. Vodu privedieme k varu a paríme približne 15 minút. Či sú knedle hotové, zistíme špajdľou.

Zdroj: poslirecept.cz, bezlepek.cz

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie