• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepková zapekaná misa

Pridané: 24.02.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 613

24 Február 2023

Mnohí sú zvyknutí na čisto zeleninové zapekacie misy. My Vám dnes dáme tip na zapekanú misu s hovädzím mäsom, batátmi a feta syrom. Na svoje si teda prídu aj milovníci mäsa aj milovníci zeleniny. Recept je veľmi rýchly a jednoduchý tak poďme na to!

Bezlepková zapekaná misa

Bezlepková zapekaná misa: hovädzie mäsko s batátmi a feta syrom

Zapekané „rýchlovky" má rada snáď každá gazdiná. Obľubujete ich aj vy? Ak áno, máme pre Vás inšpiráciu na fantastickú bezlepkovú zapekanú misu. Na svoje si tentokrát prídu aj milovníci hovädzieho mäsa, ktoré v kombinácii s feta syrom chutí naozaj výborne. Posúďte sami! Poďte si s nami pripraviť zapekanú misu s batátmi, hovädzím mäsom a feta syrom.

Potrebujeme:

- 3 väčšie batáty,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 500 g mletého hovädzieho mäsa,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 2 lyžice paradajkového pretlaku,
- 1 lyžica sušeného oregana,
- 250 g syra feta,
- 100 ml polotučného mlieka,
- 1 vajce,
- 120 g strúhanej mozzarelly,
- 1 lyžica oleja,
- hrsť lístkov čerstvej bazalky


V prvom kroku si pripravíme mäso, ktoré necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke, aby sa chute prepojili. Vo väčšej mise zmiešame mleté hovädzie mäso s prelisovaným cesnakom, paradajkovým pretlakom a oreganom. Zmes dochutíme soľou a korením, vložíme do chladničky a necháme aspoň 30 minút odpočívať. Medzitým si ošúpeme batáty a nakrájame ich na tenké kolieska. Taktiež stredne veľkú cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zapekaciu misu alebo menší plech si vymažeme olejom alebo masťou, aby sa zmes nepripiekla. Rúru si predhrejeme na 200 °C a môžeme začať s vrstvením. Na spodok zapekacej misy poukladáme kolieska batátov, tak aby sa prekrývali a nevznikali nám medzery. Na batáty navrstvíme cca ½ mäsovej zmesi a posypeme ju cca 1/3 syra feta a cca ½ nadrobno nakrájanej cibuľky. Prvú vrstvu máme hotovú a druhú vyskladáme obdobne. Na cibuľku poukladáme kolieska batátov, zvyšnú časť mäsovej zmesi, 1/3 feta syru aj zvyšok cibule. Nakoniec navrstvíme zvyšné kolieska batátov, ktoré posypeme feta syrom. Nakoniec v miske zmiešame mlieko s vajcom a prelejeme ním celú zapekaciu misu. Pre vytvorenie chrumkavej syrovej vrstvy posypeme ešte celú zmes mozzarelou. Zapekaciu misu vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme cca 40 - 45 minút. V momente, keď sa začne horná vrstva pripaľovať, prekryjeme pekáčik alobalom. Podávame posypané lístkami čerstvej bazalky.
Dobrú chuť!

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj