• Titulny banner
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Sekcia "Akciový tovar"
  • Vianočný banner
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou

Pridané: 14.10.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 92

14 Október 2022

Vedeli ste, že chutné pečivo bagel pochádza z Poľska? Prvé zmienky o tomto druhu pečiva siahajú do roku 1620. V USA patrí bagel medzi obľúbené druhy pečiva a v súčasnosti sa mu dostáva väčšieho priestoru aj v našich končinách. Pripravili sme si pre Vás bezlepkovú verziu tejto pochúťky a obohatili ju o pažítkovú nátierku.

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou

Raňajkové bagle sú obľúbenou pochúťkou už aj na Slovensku. S nami si ich môžete upiecť v bezlepkovej verzii a pochutnať si na nich nie len ráno. Piecť budeme tentokrát z menej tradičných múk – tapiokovej a mandľovej. Tapioková múka je typická pre oblasť Južnej Ameriky napriek tomu má Slovensku veľmi dobrú dostupnosť. Bagle sme doplnili o výbornú pažítkovú nátierku. Ochutnáte s nami?

Potrebujeme:

Na bagely:

- 3 ½ hrnčeka mandľovej múky,
- ½ hrnčeka tapiokovej múky,
- 2 lyžičky kypriaceho prášku,
- 2 lyžice slnečnicových semienok,
- 1 lyžicu tekvicových semienok,
- 1 lyžicu zoznamu,
- 1 lyžicu zlatého ľanu,
- 1 hrnček teplej vody,
- ½ lyžičky soli,
- 1 lyžicu olivového oleja

Na nátierku:

- 1 balenie mäkkého polotučného tvarohu,
- 4 lyžice nasekanej pažítky,
- soľ

Postup prípravy je veľmi jednoduchý a začína zmiešaním oboch múk vo väčšej mise. Ak nemáme k dispozícii tapiokovú múku môžeme namiesto nej použiť rozomleté tapiokové perly. K múkam pridáme aj kypriaci prášok, soľ prilejme vodu a nakoniec pridáme semienka. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho 15 minút odpočívať. Následne vytvarujeme bagle a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pokiaľ máme formu na bagle/donuty, vymažeme ju a naplníme cestom. Vrch baglov potrieme olejom a dáme piecť zhruba na 20 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme nátierku. Tvaroh zmiešame s nasekanou pažítkou a osolíme podľa potreby. Podávame s upečenými baglami.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie