• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Bezlepkový čučoriedkový koláč

Pridané: 06.10.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 440

06 Október 2022

Pečenie počas jesene prináša zážitok v podobe vône, ktorá sa šíri po celom dome. Kto by odolal koláču vytiahnutému priamo z rúry? Ak patríte medzi milovníkov čučoriedok alebo lesného ovocia, neváhajte vyskúšať náš recept na tento koláčik. Recept je veľmi jednoduchý a nevyžaduje žiadne cukrárske zručnosti.

Bezlepkový čučoriedkový koláč

Bezlepkový čučoriedkový koláč

Fialovo – modré čučoriedky sa opäť hlásia o slovo! Počas slnečných jesenných dní je ideálny čas pripraviť si skvelý bezlepkový čučoriedkový koláč. Ak preferuje skôr mix lesného ovocia môžete ním čučoriedky pokojne doplniť. Ak pestujete čučoriedky či lesné ovocie vo vašej záhrade, bude vám koláčik isto chutiť ešte viac! K dispozícii sú však aj čučoriedky a lesné ovocie z rôznych trhov, prípadne z obchodov. Poďte si s nami osladiť víkend a upečte si bezlepkovú verziu koláčika.

Potrebujeme:

Na korpus:

- 1 hrnček mandľovej múčky
- ¾ hrnčeka bezlepkových ovsených vločiek
- ¼ hrnčeka medu
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
- štipku soli
- 5 lyžíc masla
- 2 lyžice nasekaných pekanových orechov (prípadne mix orechov, ak máte radi)
- čučoriedky, prípadne lesné ovocie (na ozdobu)

Na náplň:

- 2 hrnčeky čerstvých (alebo mrazených) čučoriedok/ lesného ovocia
- 1 lyžicu medu
- 2 lyžičky kukuričného škrobu

V prvom kroku si pripravíme ovocnú zmes, ktorá bude ešte chladnúť. Do menšieho hrnca vložíme čučoriedky, škrob a med, všetko poriadne zmiešame a varíme, kým zmes nezhustne. Ak je už zmes hustá odstavíme ju zo sporáka a necháme vychladnúť. Medzitým, ako zmes chladne, pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a rozohrejeme rúru na 180 °C. Vo väčšej mise ďalej zmiešame sypké suroviny na korpus. Pridáme k nim med, na kocky nakrájané maslo a pekanové orechy. Zo sypkej zmesi vypracujeme cesto podobné mrveničke. ½ hrnčeka mrveničky odložíme bokom a neskôr využijeme na finálne posypanie. Zvyšnú mrveničkovú zmes vsypeme do pripravenej formy na koláč a rozprestrieme prstami (prípadne si pomôžeme pohárom), aby vznikol rovnomerný povrch. Mrveničku zapracujeme až ku krajom formy. Na takto pripravený spodok koláča teraz dáme vychladnutú čučoriedkovú zmes, ktorá nám doteraz chladla. Celý povrch koláča nakoniec posypeme zvyšnou mrveničkou, čučoriedkami a zakryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 20 minút. Následne alobal odstránime a pečieme ďalších cca 20 – 25 minút. Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť.

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

oznam