Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive
Pridané: 03.05.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 503
03 Máj 2023
Grilovacia sezóna sa pomaly začína a my máme pre Vás jednoduchý a rýchly recept na obľúbené bravčové rebierka. Nebude chýbať ani domáca BBQ omáčka. Rebierka sú ideálnou voľbou na odštartovanie grilovacej sezóny!
![Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive](/resize/e/300/300/files/fotky-k-receptom/rebierka.jpg)
Bravčové rebrá na (bezlepkovom) pive
Jar síce posledných pár dní predstierala, že tu nie je, ale veríme, že mnohí z Vás už majú gril pekne rozpálený! Preto Vám prinášame tip na obľúbené bravčové rebierka, ktoré sa perfektne hodia na víkendové posedenie s priateľmi a rodinou.
Potrebujeme:
na rebrá:
- 2 kg bravčových rebier,
- 375 ml tmavého piva bez lepku,
- vetvička čerstvého tymiánu,
- vetvička čerstvého oregána,
- vetvička čerstvej majoránky
na barbecue omáčku:
- 200 g kečupu,
- 50 ml jablčného octu,
- 40 g trstinového cukru,
- 150 ml tmavého piva bez lepku,
- 1 lyžička sušeného cesnaku,
- soľ a korenie,
- štipka mletého nového korenia,
- 2 lyžice Worcestrovej omáčky
Gril rozohrejeme spočiatku na nižšiu teplotu okolo 160 °C. Rebrá si namarinujeme v nádobe vhodnej na pečenie (pekáč alebo podložky na gril). Nádoba nemôže byť perforovaná, aby nám marináda nevytiekla. Rebrá zalejeme 375 ml čierneho piva a dolejeme vodou tak, aby boli úplne ponorené. Do nádoby pridáme všetky druhy byliniek a takto pripravené rebrá pečieme na grile približne 2 hodiny. Medzitým ako sa nám rebierka pečú, si pripravíme domácu barbecue omáčku. Ingrediencie na omáčku zmiešame v menšom kastróliku a necháme prejsť varom. Omáčku následne redukujeme cca 15 -20 minúť, kým nezhustne. Po upečení vyberieme rebrá z grilu a osušíme ich kuchynskými obrúskami. Takto pripravené rebrá potrieme zredukovanou barbecue omáčkou a dáme znovu grilovať na 15 - 20 minút avšak už pri vyššej teplote cca 240 ° C (v polovici doby rebrá otočíme, aby sa rovnomerne opiekli). Zvyšnú barbecue omáčku zriedime s trochou výpeku z rebier a zľahka povaríme. Podávame s opečenými rebrami a pivom.