• nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Citrónovo makové bezlepkové palacinky

Pridané: 04.08.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 265

04 August 2023

Chcete svoju drahú polovičku prekvapiť sladkými bezlepkovými raňajkami? Alebo svojim ratolestiam pripraviť obľúbené sladké raňajky? Ak áno, nechajte sa inšpirovať našimi citrónovo makovými palacinkami (alebo možno lievančekmi). Príprava nezaberie veľa času a dochutiť si ich môžete podľa vlastných predstáv a podľa toho, čo najviac ľúbite.

Citrónovo makové bezlepkové palacinky

Citrónovo makové bezlepkové palacinky

Chcete svoju drahú polovičku prekvapiť sladkými bezlepkovými raňajkami? Alebo svojim ratolestiam pripraviť obľúbené sladké raňajky? Ak áno, nechajte sa inšpirovať našimi citrónovo makovými palacinkami (alebo možno lievančekmi). Príprava nezaberie veľa času a dochutiť si ich môžete podľa vlastných predstáv a podľa toho, čo najviac ľúbite.

Potrebujeme:

na cesto:

  •  2 hrnčeky bezlepkovej múky,
  •  1 lyžičku xantánovej gumy,
  •  ¼ hrnčeka kryštálového cukru,
  •  2 lyžičky kypriaceho prášku,
  •  ½ lyžičky jedlej sódy,
  •  štipku soli,
  •  2 lyžice maku,
  •  1 hrnček bieleho jogurtu,
  •  2 vajcia veľkosti L,
  •  ¼ hrnčeka rozpusteného masla,
  •  1 hrnček mlieka,
  •  1 lyžicu citrónovej kôry,
  •  3 lyžice citrónovej šťavy,
  •  1 lyžičku vanilkového extraktu,

 olej na vyprážanie

na polevu:

• 2 lyžice medu,
• 2 lyžice arašidového masla,
• 1 lyžica citrónovej šťavy

na ozdobu:

• hrsť nakrájaných jahôd,
• nakrájaný citrón

Príprava cesta spočíva jednoducho v zmiešaní všetkých ingrediencii a vypracovaní cesta. Vo vyššej nádobe teda zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto. K nim následne prilejeme mlieko, pridáme jogurt, vajcia a poriadne premiešame. Na záver vmiešame citrónovú šťavu, kôru, vanilkový extrakt a ako posledné pridáme rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto a môžeme ísť pripravovať palacinky/ lievance. Na rozpálenú panvicu s olejom vlejeme malú naberačku zmesi (môžeme použiť silikónovú formu na malé palacinky) a z každej strany smažíme dozlatista. Postupne tak spracujeme celé cesto a medzitým si pripravíme polevu, tak že med zmiešame (ak je tuhý, rozpustíme ho vo vodnom kúpeli) s arašidovým maslom a citrónovou šťavou. Hotové palacinky potrieme ešte tenkou vrstvou polevy a ozdobíme jahodami a citrónom.

Dobrú chuť!

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie