• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Čokoládové sušienky bez lepku

Pridané: 26.07.2022 12:00:00 Počet zobrazení: 369

26 Júl 2022

Máme tu nejakých milovníkov čokolády? Táto hriešna dobrota je v horkej verzii považovaná za veľmi zdravú potravinu. Obsahuje mnoho látok, ktoré stimulujú našu myseľ aj telo a navyše sú prospešné pre zdravie. Vedeli Ste, že táto hriešne dobrá maškrta oslavuje svoj deň 7. júla? Práve v tento deň sa po celom svete slávi Svetový deň čokolády. My Vám dnes prinášame tip na recept, v ktorom horká čokoláda zohráva dôležitú úlohu.

Čokoládové sušienky bez lepku

Čokoládové sušienky bez lepku

Máme tu nejakých milovníkov čokolády? Táto hriešna dobrota je v horkej verzii považovaná za veľmi zdravú potravinu. Obsahuje mnoho látok, ktoré stimulujú našu myseľ aj telo a navyše sú prospešné pre zdravie. Vedeli Ste, že táto hriešne dobrá maškrta oslavuje svoj deň 7. júla? Práve v tento deň sa po celom svete slávi Svetový deň čokolády. My Vám dnes prinášame tip na recept, v ktorom horká čokoláda zohráva dôležitú úlohu.

Potrebujeme:

- 120 g masla,
- ½ lyžičky vanilkového extraktu,
- 150 g trstinového cukru,
- 1 vajcia veľkosti L,
- 150 g bezlepkovej múky,
- ¼ lyžičky xantánovej gumy,
- ¼ lyžičky jedlej sódy,
- ¼ lyžičky soli,
- 200 g horkej čokolády nalámanej na kúsky,
- 60 g pekanových orechov

Na začiatku si pripravíme dve zmesi tekutú a suchú, ktoré následne zmiešame. Prvú zmes pripravíme zmiešaním rozpusteného masla, vanilkového extraktu, trstinového cukru a vajec. Do misky pridáme všetky suroviny na prvú zmes a poriadne ich zmiešame dokopy, kým nevznikne tekutá zmes. V druhej mise zmiešame suché suroviny: múku, xantánovú gumu, jedlú sódu a soľ. Takto pripravenú sypkú/ suchú zmes postupne vmiešame do tekutej zmesi a vytvoríme kompaktnú hmotu. Do vzniknutej hmoty zapracujeme kúsky čokolády (hrsť odložíme bokom) a nalámané pekanové orechy. Aby sme zo zmesi vedeli vyvarovať guličky, necháme ju asi na 15 minút vychladiť v chladničke a potom z nej vytvarujeme guličky. Väčší plech si vystelieme papierom na pečenie. Guličky naň ukladáme v dostatočnej vzdialenosti od seba, pretože sa pri pečení „rozlejú". Pripravený plech vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme zhruba 7-10 minút. Akonáhle sa sušienky dopečú, zvyšné kúsky čokolády vtlačíme do horúceho cesta a necháme poriadne vychladnúť.

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie