• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Kokosový bezlepkový baránok

Pridané: 27.03.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 588

27 Marec 2023

Šibem, šibem, šibi, ryby, môj korbáčik nemá chyby. Ešte vody trošička, daj vajíčko z košíčka! Veľká noc už klope na dvere, preto sme si pre Vás pripravili netradičný recept na veľkonočného barančeka. Príprava cesta je naozaj jednoduchá a zvládne ho každý!

Kokosový bezlepkový baránok

Kokosový bezlepkový baránok

Patríte medzi milovníkov tradičného pečenia? Ak áno, na Vašom veľkonočnom stole rozhodne nemôže chýbať sladký baránok. Poďte si s nami pripraviť netradičného a možno aj trochu exotického veľkonočného baránka. Celý bude pripravený ako inak než bez lepku. Užijete si s ním aj trochu zábavy, pretože vďaka plodom goji baránok získa vskutku originálny výzor.

Potrebujeme:

- 250 g kokosovej múky
- štipku soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 4 vajcia (oddelíme si zvlášť žĺtka a bielka)
- 100 g práškového cukru
- 250 g tvarohu
- 200 g masla
- strúhaného kokosu na vysypanie formy
- plody goji - na ozdobu

Formu na baránka poriadne vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom, aby sa baránok z formy dobre vyťahoval. Rúru si predhrejeme na 160 °C s funkciou horúceho vzduchu. Budeme pokračovať s prípravou cesta, ktoré je pomerne jednoduché, takže recept zvládne naozaj každý! Vo väčšej miske zmiešame múku s jedlou sódou a štipkou soli. Žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom vyšľaháme do peny a postupne pridávame aj múčnu zmes spolu s tvarohom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujete do cesta. Hotové cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 – 50 minút. Po upečení necháme barančeka chvíľku vychladnúť vo forme a následne ho z nej vyklopíme. Baránka ozdobíme buď plodmi goji, prípadne podľa seba, keďže kreativite sa medze nekladú.
Veselú Veľkú noc prajeme! ????

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj