Kokosový bezlepkový baránok
Pridané: 27.03.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 788
27 Marec 2023
Šibem, šibem, šibi, ryby, môj korbáčik nemá chyby. Ešte vody trošička, daj vajíčko z košíčka! Veľká noc už klope na dvere, preto sme si pre Vás pripravili netradičný recept na veľkonočného barančeka. Príprava cesta je naozaj jednoduchá a zvládne ho každý!
Kokosový bezlepkový baránok
Patríte medzi milovníkov tradičného pečenia? Ak áno, na Vašom veľkonočnom stole rozhodne nemôže chýbať sladký baránok. Poďte si s nami pripraviť netradičného a možno aj trochu exotického veľkonočného baránka. Celý bude pripravený ako inak než bez lepku. Užijete si s ním aj trochu zábavy, pretože vďaka plodom goji baránok získa vskutku originálny výzor.
Potrebujeme:
- 250 g kokosovej múky
- štipku soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 4 vajcia (oddelíme si zvlášť žĺtka a bielka)
- 100 g práškového cukru
- 250 g tvarohu
- 200 g masla
- strúhaného kokosu na vysypanie formy
- plody goji - na ozdobu
Formu na baránka poriadne vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom, aby sa baránok z formy dobre vyťahoval. Rúru si predhrejeme na 160 °C s funkciou horúceho vzduchu. Budeme pokračovať s prípravou cesta, ktoré je pomerne jednoduché, takže recept zvládne naozaj každý! Vo väčšej miske zmiešame múku s jedlou sódou a štipkou soli. Žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom vyšľaháme do peny a postupne pridávame aj múčnu zmes spolu s tvarohom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujete do cesta. Hotové cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 – 50 minút. Po upečení necháme barančeka chvíľku vychladnúť vo forme a následne ho z nej vyklopíme. Baránka ozdobíme buď plodmi goji, prípadne podľa seba, keďže kreativite sa medze nekladú.
Veselú Veľkú noc prajeme! ????