• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Krémové paradajkové rizoto

Pridané: 09.06.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 515

09 Jún 2023

Paradajky patria medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny. Skúšali ste ich však pridať do rizota? Ak nie, dnešný recept je práve pre Vás. Pripravíme si krémové paradajkové rizoto, v ktorom budú hrať paradajky hlavnú úlohu.

Krémové paradajkové rizoto

Krémové paradajkové rizoto

Na dnešok máme pripravený vynikajúci recept na rizoto trošku inak. Potešíme všetkých milovníkov paradajok pretože práve tie budú hviezdou tohto jedla. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly, ideálny na sobotný obed či ľahkú večeru.

rajčiny

Potrebujeme:

- 150 g ryže arborio,
- 1 stredná cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžice olivového oleja,
- 80 ml bieleho vína,
- 50 ml mlieka,
- 150 ml zeleninového vývaru,
- 250 g paradajkového pyré,
- hrsť sušených paradajok,
- soľ a korenie,
- hrsť čerstvej bazalky,
- lyžička sušeného oregana,
- 150 g cherry paradajok,
- strúhaný parmezán

Cibuľku s cesnakom očistíme a nahrubo nasekáme, vo väčšom hrnci dáme rozohriať olej a necháme na ňom zosklovatieť cesnak a cibuľu. Následne pridáme ryžu arborio, premiešame a minútu restujeme. Zmes podlejeme vínom a povaríme cca 2 - 3 minúty, aby s alkohol vyparil. Teplotu plameňa znížime, pridáme do hrnca polovicu paradajkového pyré a prilejeme polovicu zeleninového vývaru. Varíme ďalších približne 12 - 15 minút pričom postupne prilievame zvyšný vývar a pyré tak, aby sa rizoto nepripaľovalo, ale ani nebolo príliš vodové. Nakoniec pridáme nakrájané sušené paradajky a mlieko. Celú zmes premiešame a ešte na záver krátko povaríme. Dochutíme oreganom, soľou a korením. Rizoto podávame s nakrájanými cherry paradajkami, posypané parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.

Prajeme dobrú chuť!

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj