Kuracia Tikka masala
Pridané: 07.01.2022 13:00:00 Počet zobrazení: 581
07 Január 2022
Korenie Garam Masala v kombinácii so zázvorom a cesnakom dodá kuraciemu mäsu nádych exotických diaľok! Navyše použitie sýto žltého korenia kurkumy je pre celiakov veľmi vhodné. Kurkuma má totižto silné antioxidačné účinky stimuluje nervovú aktivitu.
![Kuracia Tikka masala](/resize/e/300/300/files/fotky-k-receptom/tikka.png)
Kuracia Tikka masala
Korenie Garam Masala v kombinácii so zázvorom a cesnakom dodá kuraciemu mäsu nádych exotických diaľok! Navyše použitie sýto žltého korenia kurkumy je pre celiakov veľmi vhodné. Kurkuma má totižto silné antioxidačné účinky stimuluje nervovú aktivitu.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 300 g tučného jogurtu
- 2 lyžice strúhaného čerstvého zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky korenia Garam Masala
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 chilli paprička
- 2 lyžičky kurkumy
- 1 lyžička mletej papriky
- konzerva krájaných paradajok
- čerstvé bylinky na ozdobu
Deň vopred si naložíme mäso do marinády, aby bolo jemnejšie a chute prešli do mäsa. Jogurt zmiešame s lyžicou zázvoru, strúčikmi prelisovaného cesnaku a lyžičkou korenia Garam Masala. Marinádu dochutíme soľou a korením. Do takto pripravenej zmesi naložíme kuracie prsia a necháme marinovať cez noc. Na druhý deň si marinované mäso očistíme od marinády a nakrájajte na kostičky. Na masle a oleji sprudka opražíme a odložíme bokom. Na výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, lyžicu zázvoru, nakrájanú čili papričku a prelisovaný strúčik cesnaku. Do zmesi prisypeme kurkumu, mletú papriku a lyžičku korenia Garam Masala. Premiešame a pridajte konzervu krájaných paradajok. Suroviny povaríme približne 10 minút. Akonáhle zmes zhustne, pridáme opäť mäso a varíme ďalších 10 minút (ak je zmes veľmi hustá, zriedime trochou vody). Podávame s ryžou ozdobenou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo čerstvým koriandrom.