• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Marhuľová zmrzlina

Pridané: 10.06.2022 08:00:00 Počet zobrazení: 371

10 Jún 2022

Už sú tu a je ich všade plno, aj keď jarné mrazíky s tohtoročnou úrodou opäť pekne zatočili. Reč je o marhuliach. Ovocie, ktoré už svojou veselou oranžovou farbou dokáže povzbudiť náladu. A nejde len o farbu, marhule sú plné látok, ako je niacín, kyselina listová, kyselina pantoténová atď., ktoré priaznivo ovplyvňujú naše nervy, pôsobia proti depresii či zlepšujú imunitu. Ako si dosýta užiť marhuľovú sezónu? Ideálnym osviežením v týchto horúcich dňoch je jednoznačne zmrzlina!

Marhuľová zmrzlina

Marhuľová zmrzlina s mätou

Už sú tu a je ich všade plno, aj keď jarné mrazíky s tohtoročnou úrodou opäť pekne zatočili. Reč je o marhuliach. Ovocie, ktoré už svojou veselou oranžovou farbou dokáže povzbudiť náladu. A nejde len o farbu, marhule sú plné látok, ako je niacín, kyselina listová, kyselina pantoténová atď., ktoré priaznivo ovplyvňujú naše nervy, pôsobia proti depresii či zlepšujú imunitu. Ako si dosýta užiť marhuľovú sezónu? Ideálnym osviežením v týchto horúcich dňoch je jednoznačne zmrzlina!

Potrebujeme:

- 300 g sladkých vyzretých marhúľ
- 4 lyžice krupicového cukru
- 250 g jemného tvarohu
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g 33 % smotany na šľahanie
- niekoľko lístkov mäty na ozdobu

Marhuľky opláchneme, prekrojíme, zbavíme kôstok a posypeme krupicovým cukrom. Takto pripravené a nakrájané marhule vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. V miske zmiešame tvaroh spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Zmes premiešame mixérom a môžeme ju zriediť trochou mlieka, ak sa nám zdá príliš hustá. Vychladenú smotanu vyšľaháme do tuha a po lyžiciach zapracujeme do tvarohu. Následne smotanovo - tvarohovú hmotu premiešame s rozmixovanými marhuľami. Takto pripravenú zmes naplníme buď do formičiek na zmrzlinu, ak ich máme k dispozícii, alebo hmotu vylejeme v tenkej vrstve na plech. Vložíme do mrazničky a necháme približne 2–3 hodiny mraziť do úplného stuhnutia. Asi 10 minút pred podávaním vyberieme zmrzlinu z mrazničky, aby trochu povolila. Zmrzlinu servírujeme s lístkami mäty a kúskami marhúľ.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj