• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Medzinárodný deň celiakie 16.5.2022

Pridané: 23.05.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 434

23 Máj 2022

Vedeli Ste, že každý rok 16. mája oslavujeme Medzinárodný deň celiakie? Ak nie, poďte sa pozrieť, ako sme ho spolu s Vami oslávili tento rok v Martine.

Medzinárodný deň celiakie  16.5.2022

Medzinárodný deň celiakie
16.5.2022

Máj nie je iba lásky čas, ale každý rok je tento mesiac venovaný aj závažnému autoimunitnému ochoreniu – celiakii. Celiakia je veľmi časté autoimunitné ochorenie spôsobené lepkom (gluténom). Na svete stále pribúda množstvo pacientov s týmto ochorením a relevantných informácii je stále málo. Práve z tohto dôvodu sme sa s Martinským klubom medikov

Klub medikov

rozhodli šíriť povedomie o tomto ochorení práve v medzinárodný deň celiakie 16.5.2022. V obchodnom centre Galéria Martin mali návštevníci možnosť dozvedieť sa priamo od medikov viac o tomto ochorení, diagnostike, bezlepkovej diéte či komplikáciách, ktoré sú spájané s celiakiou. Taktiež mohli návštevníci centra vyskúšať bezlepkové výrobky Vitacelia a porovnať chuť s klasickými lepkovými. Dievčatá z klubu medikov mali pripravené rôzne odborné materiály, ktoré si mohol každý prečítať, prípadne mu tematiku podrobne vysvetlili.

              Medičky               Letáčik

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj