Mini Pavlovky s ovocím
Pridané: 16.11.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 699
16 November 2022
Príprava veľkej penovej torty si vyžaduje svoj čas a istú dávku trpezlivosti pri sušení viacerých vrstiev torty. Mini Pavlovky sú perfektnou alternatívou tohto dezertu, keďže príprava je veľmi jednoduchá a sušenie zaberie menej času. Navyše sú jednoduchšie na servírovanie, keďže nie je potrebné žiadne krájanie. Po tomto dezerte siahne zaručene každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si môžete ozdobiť ovocím, ktoré máte najradšej a hneď máte vynikajúcu maškrtu ku káve.
Mini Pavlovky s ovocím
Na prípravu veľkej penovej torty si trúfne len máloktorá gazdinka. Mini Pavlovky sú perfektnou alternatívou tohto dezertu. Navyše sú jednoduchšie na servírovanie, keďže nie je potrebné žiadne krájanie. Po tomto dezerte siahne zaručene každý milovník sladkého! Mini Pavlovky si môžete ozdobiť ovocím, ktoré máte najradšej a hneď máte vynikajúcu maškrtu ku káve.
Potrebujeme:
Na mini Pavlovky:
- 4 bielky z vajec veľkosti L,
- 1 hrnček práškového cukru,
- 2 lyžice kukuričného škrobu,
- ½ lyžice citrónovej šťavy,
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- 1 balenie smotany na šľahanie,
- 1 lyžička vanilkového extraktu,
- ovocie podľa chuti (my sme zvolili 3 druhy ovocia: hrsť jahôd, hrsť čučoriedok, a hrsť malín),
- lístky mäty na ozdobu
Príprava mini Pavloviek je veľmi rýchla, preto si hneď v prvom kroku predhrejeme rúru na 100 °C. Taktiež si pripravíme plech vyložený papierom na pečenie. Teraz sa môžeme pustiť do prípravy Pavloviek. Dôležitou informáciou pri tomto recepte je, že bielky musia mať pokojovú teplotu. Ak máme bielky pokojovej teploty vložíme ich do väčšej misky a šľaháme na najvyššom výkone mixéra približne 1 minútu. Potom za stáleho šľahania pridávame postupne preosiaty práškový cukor. Zmes bielkov a cukru následne šľaháme ešte cca 5-7 minút. Ku koncu pridáme citrónovú šťavu, kukuričný škrob a všetko poriadne vyšľaháme. Pripravíme si zdobiace vrecúško s ozdobnou špičkou, ktoré naplníme bielkovou zmesou. Na plechu s papierom na pečenie vytvoríme cca 8-10 hniezdočiek s vyšším okrajom a lyžičkou v nich zvýrazníme jamku, aby sa do nich neskôr zmestila šľahačka. Takto pripravené mini Pavlovky vložíme do predhriatej rúry na približne 1 hodinu a 15 minút. Počas sušenia rúru neotvárame a po dopečení ju vypneme a necháme v nej tortičky ešte 30 minút dôjsť. Vďaka tomu budú na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne. Akonáhle sú vychladnuté, vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým extraktom, naplníme ňou tortičky, ozdobíme ovocím, mätou a ihneď podávame.