• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Pad Thai

Pridané: 13.04.2022 07:00:00 Počet zobrazení: 390

13 Apríl 2022

Čo je na ázijskej kuchyni úplne najlepšie? Väčšina pokrmov je prirodzene bezlepkových, farebných a plných zeleniny. Netypické chute a vône samozrejme nesadnú úplne každému, mnohým však čerstvé koriandrové lístky, strúhaný zázvor a arašidy učarovali. V nadväznosti na thajskú kuchyňu Vám prinášame recept na tradičné thajské rezance Pad Thai.

Pad Thai

Pad Thai

Čo je na ázijskej kuchyni úplne najlepšie? Väčšina pokrmov je prirodzene bezlepkových, farebných a plných zeleniny. Netypické chute a vône samozrejme nesadnú úplne každému, mnohým však čerstvé koriandrové lístky, strúhaný zázvor a arašidy učarovali. V nadväznosti na thajskú kuchyňu Vám prinášame recept na tradičné thajské rezance Pad Thai.

Potrebujeme:

- 350 g širokých ryžových rezancov
- 1 cuketu
- 2 mrkvy
- 1 žltú papriku
- 2 jarné cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 300 g baby šampiňónov alebo iných húb
- 200 g kuracích pŕs
- ½ lyžičky mletej kurkumy
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice arašidového oleja
- 1 lyžica trstinového cukru
- soľ a korenie

Arašidová omáčka:

- ¼ hrnčeka zmäknutého arašidového masla
- ¼ hrnčeka kokosového mlieka
- šťava z 1 limetky
- 1 lyžička rybacej omáčky
- 1 lyžica sójovej omáčky

Na ozdobu:

- ½ hrnčeka opražených arašidov
- hrsť čerstvého koriandra
- 1 lyžička sezamových semienok
- 1 lyžička mletého chilli
- kúsok limetky

Rezance pripravíme podľa návodu na obale. Keď sú rezance hotové scedíme ich a pridáme trochu oleja, aby sa nezlepili. Necháme doložené bokom vychladnúť. Ošúpanú a umytú mrkvu spolu s cuketou nakrájame na tenké rezance. Ostatnú zeleninu, teda jarnú cibuľku, huby a papriku nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu nedávame spolu do jednej misky, pretože sa bude pridávať na panvicu v rozličný čas. Kuracie prsia si umyjeme a taktiež nakrájame na menšie kocky, preložíme do misky osolíme a okoreníme. Na oleji opečieme cibuľku dozlatista a pridáme cesnak. K cibuľke a cesnaku následne pridáme kuracie prsia, ktoré opečieme zo všetkých strán. K celej zmesi pridáme huby, papriku a prilejeme 2 lyžice sójovej omáčky, prisypte cukor a povaríme ešte 3 – 4 minúty. Na záver pridáme uvarené rezance a všetko poriadne premiešame a chvíľu povaríme. Hotové rezance preložíme na tanier a podávame s arašidovou omáčkou. Tú si pripravíme jednoducho, zmiešaním všetkých potrebných surovín. Jedlo môžeme ozdobiť nami preferovanými ingredienciami, pre inšpiráciu sme uviedli pár príkladov medzi surovinami.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie