• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Pikantné trhané bravčové so zemiakovou kašou

Pridané: 20.05.2022 08:00:00 Počet zobrazení: 301

20 Máj 2022

V poslednej dobe môžeme vidieť vzrastajúci trend street foodového jedla, medzi ktoré neodmysliteľne patrí aj trhané mäsko. Môžete ho nájsť v balegických hranolkách alebo v mexickom tacos. My Vám ponúkame recept na trhané brančové mäsko so zemiakovou kašou. Prílohu si však môžete zmeniť podľa chute.

Pikantné trhané bravčové so zemiakovou kašou

Pikantné trhané bravčové so zemiakovou kašou

Trhané bravčové mäso patrí medzi klasiky americkej kuchyne. Pomaly pečené mäso pri nižšej teplote zostáva úžasne šťavnaté a prípravou dostatočne navnadíte svojich hostí či rodinu, pretože mäso provokatívne rozvoniava celým priestorom niekoľko hodín pred servírovaním. Finálna úprava – trhanie pomocou vidličiek – a príprava hladkej zemiakovej kaše už toľko času nezaberie. Tento pokrm je preto ideálny, ak sa pri príprave chcete napoly venovať aj hosťom.

Potrebujeme:

- 1 kg bravčového pliecka
- 1 lyžicu rasce
- 1 lyžicu mletého koriandru
- 1 lyžicu mletej papriky
- soľ a korenie podľa potreby
- ½ hrnčeka marhuľového džemu
- 2 stredne veľké cibule
- 4 papričky jalapeños
- 1,5 kg zemiakov
- 50 ml plnotučného mlieka
- 150 ml cmaru
- 150 g masla

Pred začiatkom prípravy si predhrejeme rúru na 150 °C. Bravčové mäsko rozdelíme na tri časti a odložíme bokom. V miske zatiaľ zmiešame rascu, 4 lyžičky soli, 2 lyžičky korenia a zmes vmasírujte do naporciovaného mäsa. Následne mäso potrieme ešte marhuľovým džemom. Preložíme ho do pekáča, pridáme k nemu nahrubo nakrájanú cibuľu a nakrájané jalapeños. Aby sa nám mäsko nevysušilo počas pečenia podlejeme ho trochou vody a zakryte alobalom. V predhriatej rúre pomaly pečieme 4 až 5 hodín. Nasleduje príprava prílohy. Zemiaky olúpeme, uvaríme domäkka a rozšťucháme. Do takto pripravených zemiakov pridáme maslo, necháme rozpustiť a premiešame. Nakoniec prilejeme mlieko, cmar (musí mať pokojovú teplotu) a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Upečené mäso preložíme do misy alebo na tanier (kde sa nám bude mäso lepšie trhať) a pomocou dvoch vidličiek ho natrháme (prebytočný tuk však nevyhadzujeme ale odložíme bokom). Zemiakovú kašu servírujeme s mäsom, cibuľou a jalapeños preliatu vypečenou šťavou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj