• Titulny banner
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Sekcia "Akciový tovar"
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Pohánkový kváskový chlieb

Pridané: 18.03.2022 12:00:00 Počet zobrazení: 178

18 Marec 2022

Kedysi naše staré mamy pripravovali kváskový chlieb bežne. Postupom času však dlhú prípravu kvásku nahradilo pohodlnejšie droždie. Dnes je však kváskovanie stále populárnejšie a kváskovať skúšajú všetky generácie. Kváskovať sa však dá aj bezlepkovo! Ako? To sa dozviete v dnešnom recepte.

Pohánkový kváskový chlieb

Pohánkový kváskový chlieb

Ako na pohánkový kváskový chlieb? Samotná pekárska časť Vás nepripraví o veľa času, ale spolu s kysnutím Vám celková príprava pohánkového kváskového chlebíka zaberie viac ako 13 hodín.

Podobne ako pri príprave iných druhov chleba budeme potrebovať cesto a kvások.

Na cesto potrebujeme:

- 700 g pohánkovej múky, 

- 10 g soli,

- štipka rasce

- 700 ml vody

Na kvások potrebujeme:

- 20 g pohánkovej múky,

- 70 ml vody

- 30 g kukuričnej múky

Kvások pripravíme zmiešaním všetkých potrebných surovín a necháme 6 hodín pri bežnej teplote napučať. Po napučaní si nachystáme cesto tak, že veľmi dôkladne zmiešame suroviny spolu s hotovým kváskom a dáme do väčšej formy na pečenie. Takto pripravené cesto necháme opäť nakysnúť približne 6 hodín. Pri tomto procese cesto zdvojnásobí svoj objem. Posledným krokom je pečenie, cesto vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 80 minút.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie