• nakupovanie z pohodlia domova
  • Hamburgerové leto
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Pohánkový kváskový chlieb

Pridané: 18.03.2022 12:00:00 Počet zobrazení: 597

18 Marec 2022

Kedysi naše staré mamy pripravovali kváskový chlieb bežne. Postupom času však dlhú prípravu kvásku nahradilo pohodlnejšie droždie. Dnes je však kváskovanie stále populárnejšie a kváskovať skúšajú všetky generácie. Kváskovať sa však dá aj bezlepkovo! Ako? To sa dozviete v dnešnom recepte.

Pohánkový kváskový chlieb

Pohánkový kváskový chlieb

Ako na pohánkový kváskový chlieb? Samotná pekárska časť Vás nepripraví o veľa času, ale spolu s kysnutím Vám celková príprava pohánkového kváskového chlebíka zaberie viac ako 13 hodín.

Podobne ako pri príprave iných druhov chleba budeme potrebovať cesto a kvások.

Na cesto potrebujeme:

- 700 g pohánkovej múky, 

- 10 g soli,

- štipka rasce

- 700 ml vody

Na kvások potrebujeme:

- 20 g pohánkovej múky,

- 70 ml vody

- 30 g kukuričnej múky

Kvások pripravíme zmiešaním všetkých potrebných surovín a necháme 6 hodín pri bežnej teplote napučať. Po napučaní si nachystáme cesto tak, že veľmi dôkladne zmiešame suroviny spolu s hotovým kváskom a dáme do väčšej formy na pečenie. Takto pripravené cesto necháme opäť nakysnúť približne 6 hodín. Pri tomto procese cesto zdvojnásobí svoj objem. Posledným krokom je pečenie, cesto vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 80 minút.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie