• nakupovanie z pohodlia domova
  • Hamburgerové leto
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Portobello burgre

Pridané: 07.07.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 421

07 Júl 2023

Grilovačky sú už v plnom prúde a k nim neodmysliteľne patrí aj príprava šťavnatých hamburgerov. Vedeli ste však, že sa dajú skvele pripraviť aj z pečiarky dvojvýtrusnej, alias šampiňónov, alias portobella? Tento bezlepkový variant chutí skvele a okrem iného je portobello mnohými považované za „superpotravinu“. Rovnako ako ostatné huby, portobello sú dobrým zdrojom aminokyselín, vlákniny, vitamínov B a mnohých základných minerálov. Spomedzi rôznych druhov zeleniny sú jedným z najlepších spôsobov, ako získať viac vitamínov B v strave.

Portobello burgre

Portobello burgre na víkend!

Grilovačky sú už v plnom prúde a k nim neodmysliteľne patrí aj príprava šťavnatých hamburgerov. Vedeli ste však, že sa dajú skvele pripraviť aj z pečiarky dvojvýtrusnej, alias šampiňónov, alias portobella? Tento bezlepkový variant chutí skvele a okrem iného je portobello mnohými považované za „superpotravinu". Rovnako ako ostatné huby, portobello sú dobrým zdrojom aminokyselín, vlákniny, vitamínov B a mnohých základných minerálov. Spomedzi rôznych druhov zeleniny sú jedným z najlepších spôsobov, ako získať viac vitamínov B v strave.

Potrebujeme:

- 4 huby portobello,
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 4 plátky rajčiny,
- 4 plátky obľúbeného syra (my sme použili cheddar),
- 3 lyžice čerstvej žeruchy,
- 2 lyžičky worchestru,
- ½ červenej cibule,
- ½ žltej cibule,
- 3 hrsti rukoly,
- soľ a korenie,
- 1 vajce,
- olivový olej

huby

Nohu každého portobella oddelíme od klobúka. Klobúky položíme spodnou stranou na rozpálený gril a restujeme cca 5 minút, pričom sledujeme, aby sa nám klobúky nespálili. Následne klobúky otočíme a restujeme ďalšie 3 minúty. Orestované portobella preložíme na hliníkovú tácku, z oboch strán ochutíme soľou a vložíme späť na gril (ideálne ak ho vieme uzavrieť) ešte na 3 - 5 minút. Hotové portobella, ktoré nám budú slúžiť ako žemľa, stiahneme z grilu a necháme vychladnúť. Prejdeme na prípravu šťavnatého mäska. Mleté mäso v nádobe zmiešame so soľou, korením, worchestrom, 2 lyžicami žeruchy a nasekanou žltou cibuľkou. Zmes pripravujeme ideálne deň vopred, aby sa suroviny pekne prepojili. Zo zmesi následne vypracujeme 2 placky a vložíme ich na hliníkové tácky na gril. Opekáme ich z každej strany približne 5 - 8 minút (záleží na hrúbke burgera). Zhruba minútu pred koncom položíme na každý burger 2 plátky syru. Zvyšné suroviny na burger pripravíme podľa vlastného gusta (cibuľku môžeme ugrilovať alebo nechať čerstvú a podobne aj ostatné suroviny). Následne si poskladáme šťavnatý hamburger. Na opečený klobúk postupne vrstvíme suroviny, ako to máme najradšej a prikryjeme druhým klobúkom. Ak by niekomu predsa chýbala klasika, v pohode hamburgerovej žemle, môžete využiť naše Vitacelia hamburgerové žemle.

Prajeme dobrú chuť!

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie