• Titulny banner
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Sekcia "Akciový tovar"
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Slaný koláč s tekvicou a rukolou

Pridané: 27.06.2022 14:05:17 Počet zobrazení: 103

27 Jún 2022

Ak máte chuť na jedlo, ktoré žiari farbami, slaný koláč s rukolou a tekvicou je to pravé! Tekvica Hokaido je dostupná v obchodných reťazcoch celoročne a môžete si tak na nej pochutnať kedy sa Vám zachce. Dnes sme pre Vás pripravili Hokaido zakomponovanú do slaného koláča.

Slaný koláč s tekvicou a rukolou

Slaný koláč s tekvicou a rukolou

Ak máte chuť na jedlo, ktoré žiari farbami, slaný koláč s rukolou a tekvicou je to pravé! Tekvica Hokaido je dostupná v obchodných reťazcoch celoročne a môžete si tak na nej pochutnať kedy sa Vám zachce. Dnes sme pre Vás pripravili Hokaido zakomponovanú do slaného koláča.

Potrebujeme:

- 250 g smotanová nátierka (napríklad Olma)
- 1 väčšiu tekvicu Hokkaido
- 2 lyžice olivového oleja
- 320 g bezlepkového lístkového cesta
- menšiu hrsť nasekaných lístkov šalvie
- 1 lyžičku muškátového orieška
- 1 lyžičku citrónovej kôry
- šťavu z ½ citróna
- 2 hrsti rukoly
- 30 g píniových orechov
- 1 lyžičku sušeného chilli
- soľ a korenie

Tekvicu Hokkaido poriadne umyjeme (nemusíme lúpať), lyžicou vydlabeme semienka a nakrájame na menšie kostičky. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň na kocky nakrájanú tekvicu. Dochutíme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, môžeme posypať chilli (ak nemáme radi chilli tento krok vynecháme) a šalviou. Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme zhruba 30 minút. Po upečení necháme Hokaido poriadne vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby sa zmestilo na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoril sa zhruba 1 cm vysoký okraj. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení príliš nenafúklo a vložíme do rúry na 10 minút. Medzitým zmiešame nátierkové maslo s citrónovou kôrou, šťavou a muškátovým orieškom. Zmesou potrieme upečené lístkové cesto, posypeme opečenou tekvicou a pečieme v rúre ďalších 10 minút. Slaný koláč necháme pár minút vychladnúť, a pred podávaním posypeme píniovými orieškami a rukolou.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie