• nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Hamburgerové leto
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Strúhaný tvarohový koláč bez lepku

Pridané: 21.01.2022 14:00:00 Počet zobrazení: 315

21 Január 2022

Koláčik k poobedňajšej káve alebo čaju nikdy nie je zlý nápad. Ak máte radi tvarohové múčniky Ste na správnom mieste. Máme pre Vás skvelý recept na bezlepkový strúhaný tvarohový koláč.

Strúhaný tvarohový koláč bez lepku

Strúhaný tvarohový koláč bez lepku

Koláčik k poobedňajšej káve alebo čaju nikdy nie je zlý nápad. Ak máte radi tvarohové múčniky Ste na správnom mieste. Máme pre Vás skvelý recept na bezlepkový strúhaný tvarohový koláč.


Potrebujeme:

Na cesto:
- 400 g bezlepkovej múky
- 250 g Hera
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtko
- ½ prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice kakaa
- tuk a múku na vymazanie plechu

Na náplň:
- 500 - 750 g tvarohu (podľa chuti)
- 1 vanilkový cukor
- 250 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica solamylu
- 3 žĺtka
- 4 bielka
- hrozienka podľa chuti


V prvom kroku si pripravíme cesto na koláč. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché suroviny, ak sú suroviny pekne prepojené pridáme suroviny mokré a vypracujeme kompaktné cesto. Hotové cesto vyberieme z misky, rozdelíme na polovice a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút. Pokým nám cesto tuhne, pripravíme si náplň. Podľa veľkosti plechu zvolíme množstvo tvarohu. Na menší pech bude stačiť spomínaných 500 gramov tvarohu, na väčší tvaroh pridáme. V miske zmiešame žĺtky s oboma cukrami a vyšľaháme do peny, pričom cukor prisypávame postupne. K zmesi následne pridáme tvaroh, hrozienka a solamyl. V druhej miske si vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme ho postupne do tvarohovej masy. Po 30 minútach vyberieme polovicu cesta z chladničky a na vymastený a múkou vysypaný plech si ho nastrúhame. Použiť môžeme klasické strúhadlo ako na jablká. Odporúčame strúhať najskôr okolo okrajov plechu, potom na stred. Na nastrúhané cesto pomaly nalejeme pripravenú náplň. Môže sa stať, že hrozienka padnú v miske naspodok, preto je dobré náplň pred vyliatím na cesto premiešať, prípadne nedávať hrozienka do náplne, len ich potom posypať navrch vyliatej tvarohovej zmesi. V poslednom kroku na náplň postrúhame druhú časť cesta. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 - 30 minút.

Zdroj: varecha.sk, ilustračné foto

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie