• Titulny banner
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Sekcia "Akciový tovar"
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Svieži losos so šalviou a citrónom

Pridané: 04.07.2022 13:22:46 Počet zobrazení: 27

04 Júl 2022

K príprave obľúbeného lososa často používame rôzne bylinky. Vyskúšali Ste už kombináciu šalvie a citrónu? Vynikajúco sa hodí k tejto delikátnej rybke bez kostí. Ako prílohu sme tentokrát vybrali bezlepkové ňoky, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý.

Svieži losos so šalviou a citrónom

Svieži losos so šalviou a citrónom

Losos je v našich zemepisných šírkach veľmi obľúbenou rybou. Nielen kvôli jeho chuti a jednoduchej príprave, ale aj kvôli faktu, že neobsahuje žiadne kosti. Pri jeho konzumácii sa teda nemusíte obávať, že narazíte na čo i len maličké kostičky. Vo svete existuje niekoľko druhov lososov a taktiež veľké množstvo receptov, ako pripraviť túto delikátnu rybu. Ak Ste ešte nevyskúšali kombináciu šalvie a citrónu s lososom, určite odporúčame. Jednoduchá a rýchla príprava zaručí, ľahké a chutné jedlo, ideálne ako letný obed.

Potrebujeme:

- 4 filety z lososa s kožou
- 1 lyžička repkového oleja
- 3 lyžice zmäknutého masla
- 8 lístkov šalvie
- 2 šalotky
- šťava z polovice citróna
- nakrájaný citrón na ozdobu
- soľ
- korenie
Na bezlepkové ňoky:
- 1 kg nemúčnych zemiakov
- 250 g ryžovej krupičky
- 50 g kukuričnej krupice
- 100 g múky
- soľ
- parmezán (voloteľné)

Začneme netradične, prípravou prílohy, ktorá sa pripravuje podstatne dlhšie ako losos. Zemiaky uvaríme, pozor však, aby neboli rozvarené. Nastrúhame ich najemno, pridáme krupice, múku, ak chceme ochutiť, môžeme pridať trochu parmezánu, prisolíme a zmiešaním vytvoríme kompaktné cesto. Dosku posypeme trochou múky a vyvaľkáme valčeky, nožom odkrajujeme kúsky a vidličkou vytlačíme vzorku. Vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme 1-2 minúty, do doby než nevyplávajú na povrch. Príloha je hotová. Pustíme sa na prípravu ryby. Na teflónovej panvici na 2 lyžiciach masla opražíme nakrájanú šalotku, pridáme 4 natrhané lístky šalvie a uvarené ňoky. Na panvici restujeme dozlatista a následne stiahneme zo sporáku a odložíme bokom do nádoby. Filety lososa osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici od ňokov rozohrejeme olej so zvyšným maslom. Orestujeme zvyšnú natrhanú šalviou a položíme na panvicu filety kožou dole. Pečieme zhruba 5 – 7 minút, kožu kontrolujeme aby nezhorela. Filety obrátime a pečieme ďalších 5 minút. Ku koncu pečenia prelejeme citrónovou šťavou. Filety servírujeme s bezlepkovými haluškami s maslom a šalviou a ozdobené plátkami citróna.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie