• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Tekvicová polievka

Pridané: 08.11.2021 10:15:00 Počet zobrazení: 496

08 November 2021

Pripravte si jesennú tekvicovú polievku za 15 minút! Jednoduchá príprava obľúbenej tekvicovej polievky Vám nezaberie veľa času a výsledok je fantastický. Ideálna polievka na zahriate počas sychravých jesenných dní.

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Pripravte si jesennú tekvicovú polievku za 15 minút! Jednoduchá príprava obľúbenej tekvicovej polievky Vám nezaberie veľa času a výsledok je fantastický. Ideálna polievka na zahriate počas sychravých jesenných dní.

Potrebujeme:

- 750 g tekvice (maslová alebo hokaido)
- 30 g masla
- 100 g šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g smotany
- soľ a korenie
- bezlepkové pečivo

Tekvicu zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Vo väčšom hrnci si pri nižšej teplote na masle opražíme šalotku, pridajte cesnak nakrájaný na plátky alebo pretlačený a tekvicu. Za občasného pretrasenia opekáme suroviny približne 7 - 10 minút. Hrniec zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme, pokým nie je tekvica mäkká a následne všetko rozmixujeme dohladka. Rozmixovanú zmes ešte krátko povaríme. Hrniec odstavíme z platne a do polievky vlejeme smotanu. Aby sa nám všetky suroviny pekne spojili, polievku ešte krátko pomixujeme. Takto pripravenú polievku môžeme servírovať s upečenými slnečnicovými semiačkami navrchu a bezlepkovým pečivom.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

oznam