• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Tekvicový cheesecake so snehovými pusinkami

Pridané: 04.07.2022 12:16:47 Počet zobrazení: 363

04 Júl 2022

Všetci veľmi dobre poznáme tekvicovú polievku alebo prívarok. Vedeli Ste, že tekvica je vynikajúcou surovinou na prípravu sladkých dezertov? Ak Ste ešte tekvicu na sladko neskúšali dnes máte možnosť. Prinášame Vám recept na tekvicový cheesecake!

Tekvicový cheesecake so snehovými pusinkami

Tekvicový cheesecake so snehovými pusinkami

Úžasná kombinácia tekvice, karamelu a zmesi korenia, ktorá Vás zaručene okúzli! Či už chystáte oslavu narodenín alebo chcete rodinu cez víkend prekvapiť niečím naozaj exkluzívnym, vieme, ako na to. Dnes s nami môžete vyskúšať bezlepkový cheesecake zdobený snehovými pusinkami.

Potrebujeme:

- 90 g maslových bezlepkových sušienok
- 50 g pekanových orechov
- 4 lyžice trstinového cukru
- ¼ hrnčeka rozpusteného masla
- ¾ hrnčeka tekvicového pyré
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 5 vajec
- ¼ lyžičky soli
- 1 ½ lyžičky mletej škorice
- ½ lyžičky mletého muškátového orieška
- ½ lyžičky mletého zázvoru
- 230 g smotanového prírodného syra
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 200 g práškového cukru
Na ozdobu:
- hrsť pekanových orechov
- Salko Karamel
- škorica

Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Bezlepkové sušienky rozlámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéra spolu s pekanovými orechmi a rozsekáme dohladka (ak nemáme k dispozícii mixér, sušienky pobúchame valčekom). K hladkej zmesi primiešame trstinový cukor, prilejeme rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Formu na pečenie si vymastíme, aby sa sušienky neprilepili a hotovú zmes do nej vtláčame. Na zarovnanie povrchu môžeme použiť napríklad pohár. Takto pripravený korpus vložíme do rozohriatej rúry na 10 minút. Medzitým si pripravíme plnku tak, že v nádobe zmiešame ¾ hrnčeka kryštálového cukru s tekvicovým pyré a pridáme 4 žĺtky (bielky si odložíme na snehové pusinky). Nakoniec pridáme koreniny a soľ. Vo vyššej mise vyšľaháme dohladka prírodný syr, ku ktorému postupne pridáme zvyšný cukor, celé vajce a smotanu. Takto pripravenú zmes vmiešame do tekvicovej zmesi. Poriadne premiešame aby sa obe zmesi spojili do jednej kompaktnej hmoty. Na záver pridáme lyžicu škrobu a vanilkový extrakt a poslednýkrát poriadne premiešame. Takto pripravenú plnku vlejeme na opečený korpus a vrátime späť do rúry, kde pečieme zhruba ďalších 50 minút. Akonáhle je cheesecake upečený necháme ho hodinu vychladnúť. Počas chladnutia si pripravíme pusinky na ozdobu. Teplotu v rúre znížime na 100 °C pretože pusinky potrebujeme vysušiť. Vo vyššej miske si z bielkov vymiešame sneh a postupne elektrickým mixérom do neho vmiešame práškový cukor a zvyšný škrob. Zmesou naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvárame rôzne veľké snehové pusinky. Pripravené pusinky vložíme na 45 minút do rúry, pokiaľ začnú zlatnúť, následne teplotu znížime na cca 70 °C a pečieme o 10 minút dlhšie. Na záver si zohrejeme karamelové Salko v mikrovlnke a polejeme ním povrch celej torty. Tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Vrch po stuhnutí ozdobíme pekanovými orechmi a hotovými snehovými pusinkami a posypeme škoricou.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Sviatok 1 8 maj