• nakupovanie z pohodlia domova

Vianočné bezlepkové vanilkové rohlíčky

Pridané: 03.12.2023 09:00:00 Počet zobrazení: 679

03 December 2023

Vanilkové rohlíčky patria medzi klasické vianočné dobroty, ktoré voňajú a chutia "po sviatkoch". Nie sú len jedlom, sú symbolom vianočnej atmosféry a teplých rodinných chvíľ strávených pri pečení. Pripraviť ich zvládne naozaj každý. Tak nech sú vanilkové rohlíčky súčasťou vašich sviatočných stolov a prinesú vám radostné vianočné zážitky!

Vianočné bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vianočné bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vianoce sú už za rohom a všade rozvoniavajú typické vianočné koláčiky. Medzi tradičnými vianočnými pochúťkami zaručene nemôžu chýbať ani vanilkové rohlíčky. Každý má svoj obľúbený recept na tieto krehké koláčiky, my Vám ponúkneme jeden na bezlepkovú verziu. Upraviť si ho samozrejme môžete podľa svojich preferencii. Milovníci orechov – pridajte poriadnu nálož orieškov, naopak milovníci mandlí nešetrite na nich, veď sú predsa Vianoce, obdobie, kedy si môžeme dopriať viac sladkého. Na recept je potrebných len zopár surovín a príprava nezaberie veľa času. Tak sa poďme pustiť do toho!

Potrebujeme:

Na prípravu cesta:

- 180 g bezgluténovej zmesi na jemné pečivo 
- 50 g práškového cukru
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 vajíčko veľkosti M
- 160 g masla

Na posypanie:

- práškový cukor
- vanilkový cukor

Cesto potrebuje svoj čas, preto je ideálne pripraviť si ho deň vopred. Do väčšej misy vložíme všetky sypké suroviny a poriadne premiešame. Následne pridáme zmäknuté maslo spolu so žĺtkom z vajíčka. Z tejto zmesi vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať v chladničke do nasledujúceho dňa, aby sa všetky zložky pekne prepojili. Druhý deň začína tvarovaním rohlíčkov. Tvarujeme buď ručne symetrické a približne rovnaké polmesiačiky alebo si dopomôžeme silikónovými formami. Vytvarované rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C alebo pečieme priamo v silikónovej formičke. Rohlíčky pečieme cca 10 minút do zlatova. Následne ešte teplé rohlíčky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie