• nakupovanie z pohodlia domova
  • Bezlepkové zmesi
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Zeleninový quiche

Pridané: 25.11.2022 09:00:00 Počet zobrazení: 194

25 November 2022

Slaný koláč je vo svete obľúbený najmä vďaka veľmi rýchlej príprave a výbornej chuti. Navyše ingrediencie si volíte samy, podľa chuti. My sme v recepte na túto francúzsku lahôdku použili rôzne druhy zeleniny, ale pridať môžete samozrejme aj napríklad mleté mäso. Vyskúšajte si s nami zeleninový quiche.

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Máte doma veľké množstvo zeleniny a neviete čo s ňou? Zeleninový quiche (foneticky kiš) je pre Vás teda ideálnou voľbou. Nie je potrebné hodiny stáť pri sporáku a aby ste si mohli pochutnať na niečom dobrom. Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorého príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je nesmierne chutný. Navyše sa slaný koláč môže použiť ako predjedlo alebo ho môžete podávať ako ľahkú a chutnú večeru.

Potrebujeme:

- 2 väčšie zemiaky,
- 70 g mandľovej múky,
- ¼ hrnčeka plnotučného mlieka,
- 1 lyžica olivového oleja,
- hrsť nakrájanej zelenej papriky,
- hrsť nakrájanej žltej papriky,
- hrsť nakrájanej červenej papriky,
- 2 hrnčeky olúpaných a nakrájaných šampiňónov,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 70 g syra Gorgonzola,
- 4 vajcia,
- 1 hrnček smotany na šľahanie,
- 1 hrnček nasekaného baby špenátu,
- vetvička tymiánu

V prvom kroku si pripravíme korpus na slaný koláč, ktorý pozostáva zo zemiakovej kaše. Ošúpané zemiaky dáme uvariť domäkka (cca 20 minút vo vriacej vode). Po uvarení ich roztlačíme, prilejeme horúce mlieko, osolíme a pripravíme zemiakovú kašu. Do kaše postupne prisypeme mandľovú múku a všetky suroviny pekne prepojíme, aby vznikla kompaktná zmes. Predhrejeme si rúru na 175 °C a formu na koláč si vymažeme olejom. Do vymastenej formy dáme pripravenú zmes a rozprestrieme ju po celom dne a na steny formy, aby sme si vytvorili základ na quiche. Takto pripravený korpus dáme piecť do predhriatej rúry na cca 30 minút. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť a zatiaľ si nakrájame papriky. Na odstáty korpus následne poukladáme papriky, šampiňóny, baby špenát, gorgonzolu a posypeme lístočkami tymiánu. V hlbšej nádobe rozmiešame vajcia, pridáme k nim smotanu, osolíme, okoreníme a zmes opatrne vlejeme na pripravený základ quiche. Vložíme opäť do rúry na 30-40 minút a pred servírovaním necháme poriadne vychladnúť.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie