Sladké
Bezlepkové parené buchty, po ktorých si oblížu prsty aj „lepkáči“
13.10.2022 13:51:35 716 Komentáre: 0
Pamätáme si ich zo školskej jedálne, no tie najlepšie boli aj tak od babičky. Voňavé, mäkučké, poliate maslom a posypané štedrou dávkou kakaa. A po rozkrojení? Lahodný slivkový lekvár! Presne tak vyzerajú tradičné, s láskou pripravené domáce parené buchty. Verte či nie, rovnako skvele môžu chutiť aj v bezlepkovej verzii.
Bezlepkový čučoriedkový koláč
06.10.2022 09:00:00 601 Komentáre: 0
Pečenie počas jesene prináša zážitok v podobe vône, ktorá sa šíri po celom dome. Kto by odolal koláču vytiahnutému priamo z rúry? Ak patríte medzi milovníkov čučoriedok alebo lesného ovocia, neváhajte vyskúšať náš recept na tento koláčik. Recept je veľmi jednoduchý a nevyžaduje žiadne cukrárske zručnosti.
Bezlepková mrkvová torta
02.09.2022 09:00:00 467 Komentáre: 0
Pomaly ale isto sa nám končí leto a začína pestrofarebná jeseň. O tom, že pridávať zeleninu do dezertov je dobrý nápad, ste sa mohli presvedčiť v našich predchádzajúcich receptoch. Dnes Vám prinášame recept na jesennú klasika, ktorú všetci milujú. Pripravte si s nami mrkvovú tortu.
Čokoládové sušienky bez lepku
26.07.2022 12:00:00 468 Komentáre: 0
Máme tu nejakých milovníkov čokolády? Táto hriešna dobrota je v horkej verzii považovaná za veľmi zdravú potravinu. Obsahuje mnoho látok, ktoré stimulujú našu myseľ aj telo a navyše sú prospešné pre zdravie. Vedeli Ste, že táto hriešne dobrá maškrta oslavuje svoj deň 7. júla? Práve v tento deň sa po celom svete slávi Svetový deň čokolády. My Vám dnes prinášame tip na recept, v ktorom horká čokoláda zohráva dôležitú úlohu.
Tekvicový cheesecake so snehovými pusinkami
04.07.2022 12:16:47 465 Komentáre: 0
Všetci veľmi dobre poznáme tekvicovú polievku alebo prívarok. Vedeli Ste, že tekvica je vynikajúcou surovinou na prípravu sladkých dezertov? Ak Ste ešte tekvicu na sladko neskúšali dnes máte možnosť. Prinášame Vám recept na tekvicový cheesecake!
Marhuľová zmrzlina
10.06.2022 08:00:00 514 Komentáre: 0
Už sú tu a je ich všade plno, aj keď jarné mrazíky s tohtoročnou úrodou opäť pekne zatočili. Reč je o marhuliach. Ovocie, ktoré už svojou veselou oranžovou farbou dokáže povzbudiť náladu. A nejde len o farbu, marhule sú plné látok, ako je niacín, kyselina listová, kyselina pantoténová atď., ktoré priaznivo ovplyvňujú naše nervy, pôsobia proti depresii či zlepšujú imunitu. Ako si dosýta užiť marhuľovú sezónu? Ideálnym osviežením v týchto horúcich dňoch je jednoznačne zmrzlina!
Dokonalé raňajky bez lepku: pripravte si s nami lahodné francúzske toasty
30.03.2022 09:15:00 494 Komentáre: 0
Máte chuť vyskúšať niečo nové alebo vám len zostal chlieb, ktorý potrebujete efektívne zužitkovať? Či už ste znalci francúzskych toastov, alebo ste ich ešte nikdy nevyskúšali, tento jednoduchý recept by určite nemal ujsť vašej pozornosti. Je totiž nielen rýchly a chutný, ale aj bez lepku.
Tekvicové mini šišky bez lepku
28.04.2022 07:00:00 567 Komentáre: 0
„Utiekol som babičke, utiekol som dedkovi a tebe tiež utečiem!“ Náš recept na bezlepkové šišky si rozhodne nenechajte utiecť, pretože vďaka pridanej tekvici sú úžasne vláčne a zlatisto žlté. Tí z Vás, ktorí sledujú naše sociálne iste z kvízu vedia, že tekvica je klasifikovaná ako ovocie a preto je ideálna na prípravu sladkých jedál. Vynikajúci jesenný dezert s láskou robený, na platne vyprážaný, na okne chladený!
Jablkový koláč s pudingom
23.04.2022 07:00:00 3367 Komentáre: 0
Asi nám dáte za pravdu, že múčnikov a koláčov nie je nikdy dosť, zvlášť, keď sme si my trochu starší tie bezlepkové predtým nemohli moc dopriavať. V dnešnej dobe je však omnoho viac bezlepkových produktov a môžeme z nich vykúzliť napríklad aj chutný koláč s jablkami a pudingom.
Domáci vaječný likér
25.04.2022 07:00:00 1045 Komentáre: 0
Pri vaječnom likéry platí viac ako inde, že kupovaný sa tomu domácemu vyrovná len ťažko. Dôvod je jednoduchý, pri poctivých receptoch sa totiž používa dostatočný počet pridaných žĺtkov a tiež kvalitný alkohol. V tom našom používame vanilkový cukor a extrakt, ktoré sa počas vianočného pečenia nájdu v každej kuchyni. Pokiaľ si ale chcete dopriať, odporúčame namiesto extraktu použiť pravý vanilkový struk. Veľký pozor dajte na alkohol. Na trhu sú k dispozícii tuzemské „rumy“ bez lepku. Pokiaľ si nie ste istí značkou, môžete použiť iný druh alkoholu, napríklad brandy.