• Vitaj jar!
  • nakupovanie z pohodlia domova
  • Predchádzajúca
  • Ďalší

Slané

Karfiol v bezlepkovom cestíčku s domácou tatárskou omáčkou

Karfiol v bezlepkovom cestíčku s domácou tatárskou omáčkou

11.11.2022 09:00:00 365 Komentáre: 0

Hľadáte recept na rýchly bezlepkový snack alebo ľahký obed? Karfiol síce nepatrí medzi obľúbený druh zeleniny u detí ale aj u mnohých dospelých, avšak cestíčko ho posunie na úplne iný level. Navyše obaľovaný karfiol sa v našom recepte pečie v rúre a nevypráža sa v oleji, takže je veľmi chutný ako ľahký snak. Výborne ho doplní aj naša domáca tatárska omáčka.

Čítajte viac...

Výborné bezlepkové bryndzové pirohy so slaninkou

Výborné bezlepkové bryndzové pirohy so slaninkou

31.10.2022 08:23:04 272 Komentáre: 0

Lahodné a mäkké, s poctivou bryndzou a voňavou slaninkou výnimočne potešia po dobrej horskej túre, pobyte v prírode, ale aj v akýkoľvek bežný deň. Tentoraz nebude reč o haluškách, ale o ich blízkych príbuzných – o bryndzových pirohoch. Dať si výborné pirohy niekde v horskej chate však môže byť pre celiatika problém. Až na zopár slovenských hotelov a reštaurácií by ste v nich bezlepkové pirohy hľadali asi márne. Preto si ich radšej spolu pripravíme doma – podľa tradičného receptu.

Čítajte viac...

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou

Bezlepkové bagle s pažítkovou nátierkou

14.10.2022 09:00:00 340 Komentáre: 0

Vedeli ste, že chutné pečivo bagel pochádza z Poľska? Prvé zmienky o tomto druhu pečiva siahajú do roku 1620. V USA patrí bagel medzi obľúbené druhy pečiva a v súčasnosti sa mu dostáva väčšieho priestoru aj v našich končinách. Pripravili sme si pre Vás bezlepkovú verziu tejto pochúťky a obohatili ju o pažítkovú nátierku.

Čítajte viac...

Chuťovky z červenej repy

Chuťovky z červenej repy

29.09.2022 08:00:00 527 Komentáre: 0

Sezóna červenej repy je opäť tu a vy neviete čo s ňou? Patríte medzi tých, ktorí tepelne upravenú cviklu nezjedia ani v šaláte? Prinášame Vám 2 chutné recepty, v ktorých hlavnú úlohu zohráva cvikla. Veríme, že očaria aj tých, ktorí červenej repe príliš neholdujú.

Čítajte viac...

Cuketové lasagne bez lepku

Cuketové lasagne bez lepku

23.09.2022 13:00:00 383 Komentáre: 0

Cuketová sezóna ešte ani z ďaleka neskončila. Preto, ak máte doma plnú špajzu cukiet a neviete čo s nimi, my vám poradíme. Prinášame recept na vynikajúce lasagne, v ktorom klasickú cestovinu nahradíme cuketovými plátmi. Recept je veľmi jednoduchý a nezaberie veľa času. Tak poďme na to!

Čítajte viac...

Olovranty plné zdravia a chuti

Olovranty plné zdravia a chuti

02.09.2022 10:00:00 325 Komentáre: 0

Školáci opäť zasadli do lavíc a im aj rodičom, začal známy kolobeh povinností. Jednou z nich je starosť o to, ako deťom zaistiť správny stravovací režim. Počas raňajok na deti spravidla stihnú rodičia dohliadnuť, ale otázkou je, aké jedlo zabaliť do desiatového boxu? Malo by zodpovedať zásadám zdravej výživy a pritom vyzerať a chutiť tak lákavo, aby neskončilo zabudnuté v taške alebo horšie v koši na odpadky.

Čítajte viac...

Thajská kuracia polievka Tom Kha Gai

Thajská kuracia polievka Tom Kha Gai

19.08.2022 09:00:00 1962 Komentáre: 0

Patríte medzi milovníkov pikantného jedla a nebojíte sa vyskúšať niečo ostrejšie? Thajská kuchyňa je plná jedál, ktoré sú prirodzene bezlepkové. Medzi takéto jedlá, patrí aj polievka Tom Kha Gai. Ak radi experimentujete a holdujete pikantným jedlám thajská kuracia polievka je pre Vás ideálnou voľbou! Touto polievkou skvele zakončíte tohtoročné tropické leto.

Čítajte viac...

Bravčová panenka na hruškách

Bravčová panenka na hruškách

19.07.2022 11:00:00 305 Komentáre: 0

Panenka v našich končinách neodmysliteľne patrí k najobľúbenejším druhom mäsa vôbec. Niet divu, keďže ju takmer každý mäsiar považuje za jeden z najkvalitnejších druhov mäsa. Nachádza sa v zadnej časti prasaťa, kde sú svalové vlákna veľmi krátke a mäso je tak veľmi krehké. Bravčovú panenku odporúčame pripravovať v celku, aby sa počas pečenia nestratila prirodzená šťavnatosť mäsa. Pár zaujímavostí o panenke máme za sebou, môžeme sa pustiť do prípravy dnešného receptu. Ten sme si pripravili trošku moderne, niekto by povedal jesenne, ale predovšetkým lahodne a bezlepkovo.

Čítajte viac...

Slaný koláč s tekvicou a rukolou

Slaný koláč s tekvicou a rukolou

27.06.2022 14:05:17 449 Komentáre: 0

Ak máte chuť na jedlo, ktoré žiari farbami, slaný koláč s rukolou a tekvicou je to pravé! Tekvica Hokaido je dostupná v obchodných reťazcoch celoročne a môžete si tak na nej pochutnať kedy sa Vám zachce. Dnes sme pre Vás pripravili Hokaido zakomponovanú do slaného koláča.

Čítajte viac...

Svieži losos so šalviou a citrónom

Svieži losos so šalviou a citrónom

04.07.2022 13:22:46 253 Komentáre: 0

K príprave obľúbeného lososa často používame rôzne bylinky. Vyskúšali Ste už kombináciu šalvie a citrónu? Vynikajúco sa hodí k tejto delikátnej rybke bez kostí. Ako prílohu sme tentokrát vybrali bezlepkové ňoky, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý.

Čítajte viac...

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie